Nordisk Akvarell 2013

Akseptert med verket «Abstraction I» til Nordisk Akvarell 2013

– 16.august til 29.september Løten

Vi vil meddele at juryeringen til Nordisk Akvarell nå er gjort.

Juryen bestod af kapasiteter som er det ypperste vi har i Norge innen sine områder:
Thomas Sæverud, billedkunstner, NBK (Norske billedkunstnere)
Ørnulf Opdahl, billedkunstner, NBK (Norske billedkunstnere)
Ingrid Blekastad, direktør Kunstbanken Hedmark, kunsthistoriker


Juryen arbeidet grundig med det innsendte materialet. I alt har de antatt 41 kunstnere med totalt 63 arbeider. Alle bidrag ble vurdert anonymt. Juryen kjente ikke engang kunstnernes nasjonalitet, så de har ikke foretatt utvelgelse på grunn av geografien (hverken positivt eller negativt).Fordelingen av de antatte verk fra hvert nordisk land avspeiler meget godt fordelingen av innsenderne. 202 NAS medlemmer sendte inn opp mot 580 verk til juryering.  Det er en liten usikkerhet rundt nasjonaliteten på noen av innsenderne, da flere benytter hotmail- og gmail-adresser. Men anslagvis 45 % av de innsendte verker kom fra Sverige, ca. 15 % fra Danmark og ca. 35 % fra Norge. Finland og Island hadde hver under 10 innsendte verk. Fordelingen antatte verk (ikke kunstnere): anslagsvis 53% Sverige, 7% Danmark, 39% Norge.Juryen har tatt ut det de mener er det beste innen hver sine sjangre, som til eksempel: abstrakt, naturalistisk, portrett, stilleben, landskap osv.Vi er overbevist om at vi får en kvalitativt flott utstilling som både NAS og Løten kommune kan stå inne for. Og en spennende opplevelse for publikum.
I mellomtiden kan du lese mer om symposiet via internetsiden www.nordicwatercolour.org

Artikkel i «AKVARELLEN» Nordisk Akvarell Forenings medlemsblad

«Møt en billedkunstner fra Stavanger på Løten Symposium
En av NAS’ norske kunstnere som velger å delta på symposiet på Løten i august, er Solveig Dons Landsnes. Solveig forteller at hun ser med forventning fram til et spennende program på Løten, både å få ny inspirasjon på workshop og til utstillingen. Å møte andre nordiske utøvere og utveksle erfaringer er viktig for henne, og hun tror at idylliske Løten blir et godt møtested. Hun er antatt med akvarellen «Abstraction», 51×73 cm. Om verket forteller hun at det er naturen og kysten på Vestlandet, som er inspirasjonskildene. Hun komponerer grundig før hun maler, og bruker flere av sine tusenvis av naturfoto som utgangpunkt for abstraksjon. Når hun går i gang med akvarellene, er alt planlagt, men prosessen tar likevel mange uker. Det er med brede pensler og mange lag at uttrykket oppstår. Solveig har jobbet på denne måten de siste 10 årene og har utviklet en distinkt palett.»

We wish to announce that the jury has chosen the participants of Nordisk Akvarell 

The jury was comprised of some of Norway’s top capacities within their field:
Thomas Sæverud, visual artist, NBK (Association of Norwegian Artists)
Ørnulf Opdahl, visual artist, NBK (Association of Norwegian Artists)
Ingrid Blekastad, manager Kunstbanken Hedmark, Art Historian
The jury thoroughly reviewed all entries and finally accepted 41 artists with totally 63 works. All works were reviewed anonymously and even the nationality of the entrants was not revealed. The chosen works do however in some extent reflect the distribution of the entrants’ nationalities (with some insecurity due to the many hotmail- and gmail-addresses). Assumably 45% of the entries came from Sweden, around 15% from Denmark and around 35% from Norway. Finland and Iceland each had less than 10 entries. The distribution of the accepted works (not artists) is about 53% from Sweden, 7% from Denmark and 39% from Norway. The jury has chosen what they found best within each genre, such as abstract, naturalistic, portraits, still-life, landscapes etc. NAS and Løten Municipality are convinced that this will be a show of an exceptional high quality which we will be proud to present to the audience.
www.nordicwatercolour.org

Kommentarer er veldig velkommne!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s